1. Kannustava perhepolitiikka

”Kannustavalla perhepolitiikalla välitämme nuorille hyvän viestin: uskalla perustaa perhe, sillä me olemme tukenasi, jos tarvitset apua. Autamme sinua ja perhettäsi. Varhainen tuki rohkaisee perheen perustamiseen.”

Suomessa on hyvin toimiva neuvolajärjestelmä, johon luotetaan. Äitiys- ja lastenneuvolaa tuleekin jatkossa kehittää matalan kynnyksen tuki- ja palvelumuotona. Jo tietoisuus varhaisen tuen saamisesta tarvittaessa antaa nuorille rohkeutta perheen perustamiseen.

Terveydenhoitajan työparina tulee olla kotiavun ammattiosaamista – ihmisiä tekemään työtä perheiden arjessa. Kotiapuun tulisi kouluttaa ja palkata ihmisiä, jotka auttavat perhettä lasten hoitamisessa ja arkiaskareissa silloin, kun perhe apua tarvitsee. Kun jokainen perheenjäsen voi hyvin, vanhemmilla vapautuu positiivista energiaa tulevaisuuden suunnitteluun, lasten ja nuorten kasvattamiseen, työn tekemiseen, yrittämiseen ja osallistumiseen.

Perhevapaisiin liittyvää vanhempien omaa valinnanvapautta on hyvä puolustaa. Työn ja perhe-elämän yhteensovittamisen tuleekin lähteä ajatuksesta, että äiti ja isä tietävät, mikä heidän arjessaan on kulloinkin hyvä ratkaisu. Perhevapaauudistuksen tulisi antaa nuorille viesti: perheen ja työn yhteensovittaminen on mahdollista.

Perhevapaista tulevat kustannukset on hyvä jakaa yhteisesti. Yhteisvastuu perhevapaiden kustannuksista edistää nuorten naisten työllistymistä ja tasa-arvoa: yritykset uskaltavat palkata myös synnytysiässä olevia naisia rohkeammin vakinaisiin töihin, kun perhevapaasta tulevat kustannukset korvataan yhteisestä rahastosta.

Myös varhaiskasvatuksen järjestämisen tapoja tulee pohtia aikaisempaa luovemmin lapsen ja perheen näkökulmasta. Samoin perheille maksettavien sosiaalietuisuuksien kokonaisuutta tulee määrätietoisesti kehittää ajatuksella, että myös kotona tapahtuva lastenhoito on arvokasta ja taloudellisesti lapsiperheelle mahdollista.

Tule mukaan porukkaani!

Tehdään yhdessä parempaa huomista! Jättämällä yhteystietosi ja terveisesi tämän sivuston kautta, pääset mukaan Pirjon tukiverkostoon ja saat ajankohtaista tietoa tapahtumista ja kuulumisia.

Otamme sinuun yhteyttä. Tervetuloa mukaan!

Kampanjatiimi

Kampanjapäällikkö

Marko Sivula
040-7318366
marko.sivula@gmail.com

Kampanjarahoitus

Juha Hirvonen
juha.hirvonen@supertel.fi
0400-632911

Voit tukea Pirjon kampanjaa Terve Huominen ry:n kautta.
Tilinumero FI82 5723 8120 2331 58

Viite 20190

Vaaliteemat

1. Kannustava perhepolitiikka

Kannustavalla perhepolitiikalla välitämme nuorille hyvän viestin: uskalla perustaa perhe, sillä me olemme tukenasi, jos tarvitset apua. Autamme sinua ja perhettäsi. Varhainen tuki rohkaisee perheen perustamiseen.

2. Työllistyminen koulutuksen ensisijainen tavoite

Työllistyminen on ensisijainen tavoite kaikessa opiskelupolitiikassa.

3. Turvallinen ympäristö

Yhteiskuntarauhaa edistetään oikeudenmukaisella politiikalla ja arvoilla, että ketään ei jätetä, että jokainen voisi kokea kuuluvansa joukkoon.

4. Syrjäytyneet, vammaiset ja ikäihmiset -sydämen asia

Politiikassa tulisi tehdä näkyväksi eri tavoin osattomien arki.

Sosiaalinen media