63 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että Suomen täytyy olla edelläkävijä päästöjen nopeassa vähentämisessä.

Olen samaa mieltä. Lisäksi Suomen tulisi toimia päästövähennysesimerkkinä muulle maailmalle. Siksikin päästövähennysten tulisi olla seuraavan hallituksen ykköstavoite.

Oikeudenmukaista ilmastopolitiikkaa

Ilmastonmuutoksesta on tulossa normaali poliittinen kysymys, jossa joudutaan neuvottelemaan siitä, miten muutoksen hyödyt ja haitat jaetaan oikeudenmukaisesti.

Mielestäni ilmastonmuutoksen torjuminen on tärkeä poliittinen kysymys. Päätöksen tekijöiden tulee punnita tarkasti kunkin päätöksen hyödyt ja haitat. Päätösten vaikuttavuusarviointi auttaa tekemään oikeudenmukaisia päätöksiä ilmaston lämpenemiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Täytyy osata myös tunnistaa ne ryhmät, jotka ehkä suhteettomasti kärsisivät ilmastopäätöksistä. Näitä ryhmiä varten tarvitaan ratkaisut ja suunnitelmat, kuinka muutoksia tehdään heidän kannaltaan reilusti. Joissakin tapauksissa se voi tarkoittaa erilaisia tukia tai siirtymäaikoja.

Ilmaston lämpenemisen ehkäiseminen ja pysäyttäminen on kaikkia yhteiskunnan osa-alueita koskettava yhteinen ponnistus. Vaikutusarvioinnin tulosten perusteella voidaan ehkä joutua kompensoimaan joidenkin ilmastotoimien haittavaikutuksia, esimerkiksi tukemalla sellaista yritystoimintaa, johon päästöjen vähentäminen osuu epäoikeudenmukaisimmin.

Tarvitaan yhteistyötä

Näen, että ilmaston lämpenemisen estäminen on yli hallituskausien ulottuva strateginen ja yhteinen asia. Tavoitteista ja keinoista pitää pystyä sopimaan mahdollisimman pian. Tässä työssä tarvitaan poliittista yksituumaisuutta ja hallintorajat ylittävää yhteistyötä.

Ilmastoteot arjen valinnoiksi

Kansalaistietoisuuden lisääminen ilmaston lämpenemisen pysäyttämisen keinoista tulee olla seuraavan hallituksen ykkösprioriteetti: mitä tavallinen kansalainen voi tehdä omassa arjessaan ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseksi? Kaikkien ulottuville on saatava konkreettinen ja helposti omaksuttava informaatio, joka pohjautuu käytettävissä olevaan tutkittuun tietoon.

Myönteinen viestintä ilmastoasioissa innostaa suomalaisia omaksumaan uudenlaisen, aikaisempaa tietoisemman tavan elää arkea, jossa ilmastoteot siirtyvät vähitellen arjen valinnoiksi.

Tule mukaan porukkaani!

Tehdään yhdessä parempaa huomista! Jättämällä yhteystietosi ja terveisesi tämän sivuston kautta, pääset mukaan Pirjon tukiverkostoon ja saat ajankohtaista tietoa tapahtumista ja kuulumisia.

Otamme sinuun yhteyttä. Tervetuloa mukaan!

Kampanjatiimi

Kampanjapäällikkö

Marko Sivula
040-7318366
marko.sivula@gmail.com

Kampanjarahoitus

Juha Hirvonen
juha.hirvonen@supertel.fi
0400-632911

Voit tukea Pirjon kampanjaa Terve Huominen ry:n kautta.
Tilinumero FI82 5723 8120 2331 58

Viite 20190

Vaaliteemat

1. Kannustava perhepolitiikka

Kannustavalla perhepolitiikalla välitämme nuorille hyvän viestin: uskalla perustaa perhe, sillä me olemme tukenasi, jos tarvitset apua. Autamme sinua ja perhettäsi. Varhainen tuki rohkaisee perheen perustamiseen.

2. Työllistyminen koulutuksen ensisijainen tavoite

Työllistyminen on ensisijainen tavoite kaikessa opiskelupolitiikassa.

3. Turvallinen ympäristö

Yhteiskuntarauhaa edistetään oikeudenmukaisella politiikalla ja arvoilla, että ketään ei jätetä, että jokainen voisi kokea kuuluvansa joukkoon.

4. Syrjäytyneet, vammaiset ja ikäihmiset -sydämen asia

Politiikassa tulisi tehdä näkyväksi eri tavoin osattomien arki.

Sosiaalinen media