Ensilumen sataessa eduskuntatalon portaille muistan sinua vastasyntynyt. Olet täydellinen. Korvannipukkasi on kuin perhosen siipi. Katson sinua lapseni ja kiitän, koska saan sinua rakastaa.

Mietin portaita noustessa, montako kaurapuurolautasta ehdin keittää, ennen kuin olit armeijaikäinen? Montako vanhempainiltaa ehdin istua ja kuunnella yhä uudelleen, vuodesta toiseen samaa kehotusta: “Pitäkää huolta, kannustakaa, ottakaa syliin ja rakastakaa, vastuu lapsesta on teidän. Muistakaa asettaa rajat ja valvoa rajojen noudattamista, koska te olette vanhempia.” Näitä mietin, kun astelen ensimmäistä kertaa eduskuntatalon lumisia portaita lapsi- ja perhepolitiikkaa käsittelevään keskustelutilaisuuteen asiantuntijan roolissa. Vastasyntyneet, teidän ja perheidenne asialle minä menen.

Kuulen vanhempiesi hiljaisen huudon, joka ei kuulu eduskuntatalon portaille nyt kokoontuneiden keltaliiveihin pukeutuneiden megafonista, joka kailottaa: “Hallitus on tehnyt virheitä, kun palkkoja on leikattu.” Sanon mielessäni keltaliiviin pukeutuneelle mielenosoittajalle: “Hallitus on leikannut, jotta sinulla, vastasyntynyt, olisi kotiapua, kun äitisi ja isäsi väsyvät.” Katson alas ja huomaan, että huutava keltaliivi vaikenee ja kääntyy pois.

Tässä eduskuntatalon portailla ajattelen teidän perheitänne. Mistä löytäisin teille jokaiselle turvallisen kodin, rakastavat ihmiset ja apua arkeenne, kun sitä tarvitaan elämän eri vaiheissa: lapsena, nuorena ja aikuisena? Haluan kuulla hiljaisen huutonne, joka kuuluu arjestanne, jossa kaikki ei ole hyvin. Teidän asialla olen tänään – eduskuntatalolla.

Tule mukaan porukkaani!

Tehdään yhdessä parempaa huomista! Jättämällä yhteystietosi ja terveisesi tämän sivuston kautta, pääset mukaan Pirjon tukiverkostoon ja saat ajankohtaista tietoa tapahtumista ja kuulumisia.

Otamme sinuun yhteyttä. Tervetuloa mukaan!

Kampanjatiimi

Kampanjapäällikkö

Marko Sivula
040-7318366
marko.sivula@gmail.com

Kampanjarahoitus

Juha Hirvonen
juha.hirvonen@supertel.fi
0400-632911

Voit tukea Pirjon kampanjaa Terve Huominen ry:n kautta.
Tilinumero FI82 5723 8120 2331 58

Viite 20190

Vaaliteemat

1. Kannustava perhepolitiikka

Kannustavalla perhepolitiikalla välitämme nuorille hyvän viestin: uskalla perustaa perhe, sillä me olemme tukenasi, jos tarvitset apua. Autamme sinua ja perhettäsi. Varhainen tuki rohkaisee perheen perustamiseen.

2. Työllistyminen koulutuksen ensisijainen tavoite

Työllistyminen on ensisijainen tavoite kaikessa opiskelupolitiikassa.

3. Turvallinen ympäristö

Yhteiskuntarauhaa edistetään oikeudenmukaisella politiikalla ja arvoilla, että ketään ei jätetä, että jokainen voisi kokea kuuluvansa joukkoon.

4. Syrjäytyneet, vammaiset ja ikäihmiset -sydämen asia

Politiikassa tulisi tehdä näkyväksi eri tavoin osattomien arki.

Sosiaalinen media