Äitiys on ikuista. Se on, vaikkei äitiä enää olisikaan. Äiti kulkee mukanasi: sinussa ja lapsissasi. Äitiys on tehtävä, lahja ja velvollisuus.

Ensimmäistä kertaa äidiksi tullessani saatoin olla hämmentynyt. En tiennyt, mitä kaikkea vanhemmuus toisi tullessaan.

Mutta hämmentynyt olin myös silloin, kun syntyvä lapsi ei ollutkaan terve. Mietin, osaisinko olla lapselleni sellainen äiti, jollaisen juuri hän tarvitsee. Osaisinko kasvattaa, ohjata ja tukea, tarvittaessa kuntouttaakin. Osaisinko, olisiko minusta sellaiseen tehtävään? Vastuu ja epävarmuus oli käsin kosketeltavaa. Sellainen on äitiyttä.

Rakkaus lapseen

En käynyt kouluja äitiyteen. Tulin äidiksi omasta tahdostani, halusin. Sain lahjaksi äitiyden. Äitiys on ollut huikeaa, mutta samalla myös vähän pelottavaa.

Rakkaus lapseen ja arki ovat opettaneet, että lapsi ei odota ihmeitä. Hän kasvaa, kun saa läheisyyttä ja lämpöä, rakkautta ja huolenpitoa. Lapsen kasvu on väistämätöntä – ja se tapahtuu nopeasti.

 Äitiyden rooli

Äitiyden olemus korostuu elämänvaiheissa, joissa äitirooli on koetuksella: kun menettää kaipaamansa lapsen tai synnyttää sairaan vauvan. Kun lapsen terveys edellyttää toistuvia sairaalajaksoja, yövalvomisia tai kun omat voimavarat ovat vähissä.

Äitiys ei vaadi. Se vain odottaa, että olet äiti. Riittävä sellaisenaan.

On ollut oivaltavaa huomata, että olen lapsilleni ikuisesti äiti. Ihan tällaisena kuin olen. Äitiys on kauneinta omassa elämässäni! Rooli, jota arvostan eniten.

Tule mukaan porukkaani!

Tehdään yhdessä parempaa huomista! Jättämällä yhteystietosi ja terveisesi tämän sivuston kautta, pääset mukaan Pirjon tukiverkostoon ja saat ajankohtaista tietoa tapahtumista ja kuulumisia.

Otamme sinuun yhteyttä. Tervetuloa mukaan!

Kampanjatiimi

Kampanjapäällikkö

Marko Sivula
040-7318366
marko.sivula@gmail.com

Kampanjarahoitus

Juha Hirvonen
juha.hirvonen@supertel.fi
0400-632911

Voit tukea Pirjon kampanjaa Terve Huominen ry:n kautta.
Tilinumero FI82 5723 8120 2331 58

Viite 20190

Vaaliteemat

1. Kannustava perhepolitiikka

Kannustavalla perhepolitiikalla välitämme nuorille hyvän viestin: uskalla perustaa perhe, sillä me olemme tukenasi, jos tarvitset apua. Autamme sinua ja perhettäsi. Varhainen tuki rohkaisee perheen perustamiseen.

2. Työllistyminen koulutuksen ensisijainen tavoite

Työllistyminen on ensisijainen tavoite kaikessa opiskelupolitiikassa.

3. Turvallinen ympäristö

Yhteiskuntarauhaa edistetään oikeudenmukaisella politiikalla ja arvoilla, että ketään ei jätetä, että jokainen voisi kokea kuuluvansa joukkoon.

4. Syrjäytyneet, vammaiset ja ikäihmiset -sydämen asia

Politiikassa tulisi tehdä näkyväksi eri tavoin osattomien arki.

Sosiaalinen media